Even voorstellen, onze dirigente: Dorrie Besouw

 

Dorrie (1985) is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Ze heeft haar eerste muzieklessen bij Harmonie St. Joseph in Grubbenvorst gehad. Na haar middelbare school, volgde ze aan het Utrechts Conservatorium de opleiding tot docent Muziek. In 2008 studeerde Dorrie Cum Laude af als docent Muziek. Op dit moment studeert ze aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen voor haar master muziekpedagogiek. 

 

Tijdens en na haar studie was Dorrie actief als dirigente bij verschillende jeugdorkesten en koren waaronder, het jeugdorkest van Fanfare St. Oda Merselo, jeugdmusicalkoor de Swinging Kids en kinderkoor de Steijllandertjes. Voor Kunstencentrum Jerusalem ontwikkelde ze het succesvolle project Muziek in de Klas. Als docent muziek werkte ze op het Elzendaalcollege en het Valuascollege en op diverse basisscholen.

Daarnaast is ze actief als bestuurslid bij de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM). Sinds januari 2017 mag Dorrie zich voorzitter noemen van de landelijke commissie Jeugd en Educatie bij de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO)

 

Op dit moment geeft Dorrie muziekonderwijs op enkele basisscholen in Noord Limburg. Daarnaast is ze actief als dirigente bij Zang en Theatergroep Oker in Overloon, jeugdharmonie Eendracht in Meijel, jeugdfanfare De Echo uit Hout-Blerick......en vanaf 1 januari 2017 nu dus ook bij Vocalgroup Hoor's!